Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål
Betalingskort
Brug af din bybil
Bybil plus
Forsikring og skader
Glemte ejendele
Hotspots
Opladning
Oprettelse og medlemsskab
Parkering
Zonen

 • Hvad gør jeg hvis jeg finder en glemt genstand i Bybilen?

  Hjælp os med at få de glemte genstande tilbage til dens ejer. Kontakt kundeservice hurtigst muligt, via telefon eller via opkaldsknappen i bilens loft. Kundeservice vil kunne se de seneste brugere af Bybilen og kontakte dem. Efterlad venligst genstanden i bilen.

 • Hvordan bliver jeg bruger?

  Du opretter dig her på websitet eller i din app og følger blot instrukserne. Du kan altid opdatere dine informationer eller betalingskortoplysninger under din profil på websitet eller i Din Bybil app’en. For at du kan oprette dig som bruger af Din Bybil skal du bruge din personlige oplysninger, et gyldigt debit- eller kreditkort og være minimum 18 år gammel og have været i besiddelse af et gyldigt kørekort i 180 dage.

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i Bybilen?

  Hvis du glemmer personlige ejendele i en Bybil skal du kontakte vores kundeservice. De kan se hvor Bybilen er nu, se om den har været udlejet siden du kørte i de, og spærre bilen indtil du har være ude og se efter det du har glemt. Vi vil altid gøre vores bedste, for at mistede ejendele returneres til den rette ejer. GreenMobility er dog ikke ansvarlige for private genstande som bliver glemt, tabt eller beskadiget under lejemålet.

 • Hvad sker der hvis politiet sigter mig for at bryde færdselsloven?

  Du har selv det fulde ansvar for din egen adfærd i trafikken. GreenMobility skal ifølge loven udlevere dine informationer til politiet, hvis du har brudt en vedtægt, bekendtgørelse eller lov. Hvis vi modtager en bøde som kan henledes til et tidspunkt, hvor bilen har været i din varetægt, vil bødens beløb samt et administrationsgebyr blive trukket fra dit kreditkort.

 • Hvad skal jeg gøre i tilfælde af tekniske problemer eller punktering?

  Oplever du tekniske problemer med bilen eller er du ude for en punktering skal du kontakte vores kundeservice. Det gør du ved at holde opkaldsknappen i loftet inde i 2 sekunder eller ringe på tlf: +45 70 77 88 88.

 • Jeg har været involveret i et trafikuheld, hvad gør jeg?

  Såfremt der er nødvendigt at tilkalde hjælp, skal du altid gøre dette først. Herefter bedes du kontakte vores kundeservice på tlf: +45 70 77 88 88. Uanset skaden eller uheldets omfang skal hændelsen registreres hos Politiet, da forsikringen ellers ikke dækker.

  Du er også forpligtet til at indsamle oplysninger angående uheldet, der skal indgå i rapporten.

  Udover den mundtlige anmeldelse, vil du også blive bedt om at udfylde en skadeanmeldelse.

 • Min reserverede Bybil har en skade når jeg ankommer til bilen, hvad gør jeg?

  Hvis du opdager en skade på bilen, bedes du kontakte vores kundeservice og oplyse dem herom. Det gør du ved at holde opkaldsknappen i bilens loft inde i 2 sekunder. Herefter ringer Bybilen direkte op til vores kundeservice, der hurtigst muligt vil sørge for, at Bybilens eventuelle skader registreres og herefter udbedres hurtigst muligt.

 • Skal jeg betale for eventuelle skader?

  Vores biler har ansvars- og ulykkesforsikring, kaskoforsikring og forsikring ved tyveri, men der er en selvrisiko på 5.000 kr. pr. forsikringsbegivenhed.

  Opstår der skader på Bybilen, imens den er i din varetægt, skal du blot kontakte vores kundeservice. Det gør du ved at holde opkaldsknappen i bilens loft inde i 2 sekunder. Herefter ringer Bybilen direkte op til vores kundeservice, der vil registre, at der er sket en skade på bilen.

 • Er jeg forsikret når jeg kører i en Bybil?

  Hvis uheldet er ude, er forsikring inkluderet i prisen, og du er omfattet af en selvrisiko på 5000 kr. Vi samarbejder med If Skadeforsikring.

 • Er der særlige regler for ture til og parkering i Københavns Lufthavn?

 • Hvordan kan jeg se mit forbrug for Bybil Plus?

  Du kan altid se, hvor mange minutter du har tilbage i løbet af en måned. Log ind på din profil på hjemmesiden og vælg fanen minutter. Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at ubrugte minutter ikke vil blive overført til den efterfølgende måned. Ligeledes skal du være opmærksom på, at du ikke modtager en besked når du rammer fair brug grænsen og begynder at betale pr. minut igen.

 • Må jeg køre uden for Zonen med Bybil Plus?

  Med Bybil Plus har du 20 timers fri brug af Din Bybil, og hvordan du vil bruge din tid er helt op til dig. Du må gerne køre på en længere tur ud af Zonen, du skal blot være opmærksom på, at når en tur ikke er afsluttet, trækkes der tid fra de samlede 20 timer. Husk at vær’ opmærksom på rækkevidden og strøm.

 • Kan jeg dele mit Bybil Plus med andre?

  For Bybil Plus gælder de samme vilkår som ellers. Din profil og tilmelding til Bybil Plus er derfor personlig, og kan ikke deles.

 • Hvad menes der med ”Fair Use” for Bybil Plus?

  Bybil Plus hører under konceptet Fair Use – som giver dig 20 timers fri brug pr. måned, herudover koster det 2,00 kr. i minuttet. Der er ingen begrænsning af antal ture pr. dag, og ingen
  begrænsning på hvor lang tid du må køre. Har du derfor lyst til at køre på en længere tur ud af
  Zonen, skal du blot være opmærksom på, at din tur ikke kan afsluttes og derfor trækkes tiden fra
  dine 20 timer. Husk at vær’ opmærksom på rækkevidden og strøm.
  Vær opmærksom på, at ubrugte minutter ikke vil blive overført til den efterfølgende måned.

 • Hvad er prisen for Bybil Plus?

  Bybil Plus koster 1.195 kr./md.
  Du kommer altså til at køre i Din Bybil med en på minutpris på 1,00 kr. – en væsentlig besparelse fra den almindelige minutpris, du allerede kender.

 • Hvordan afmelder jeg mig Bybil Plus igen?

  Du kan til hver en tid afmelde dig Bybil Plus. Du afmelder dig, ved at sende en e-mail til Hej@greenmobility.com med emnefeltet ’Afmeld Bybil Plus’. Vær opmærksom på at månedsproduktet opsiges med pr. løbende måned + 30 dage.

 • Hvordan tilmelder jeg mig Bybil Plus, hvis jeg allerede er bruger?

  Hvis du allerede er bruger og gerne vil tilmelde dig ‘Bybil Plus’, skal du blot sende en e-mail til Hej@greenmobility.com med ’Bybil Plus’ i emnefeltet. Tilmelder du dig i løbet af en måned, vil der være forholdsmæssig betaling og Fair Use for den igangværende måned.

 • Hvordan tilmelder jeg mig Bybil Plus, hvis jeg ikke allerede er bruger?

  Er du ikke allerede bruger, skal du først oprette en konto hos os. Efterfølgende sender du en e-mail til Hej@greenmobility.com med ’Bybil Plus’ i emnefeltet, så sørger vi for resten. Tilmelder du dig i løbet af en måned, vil der være forholdsmæssig betaling og Fair Use for den igangværende måned.

 • Hotspot ved Gammel Mønt

  Hotspot pladserne ligger på højre hånd i gården når porten ved Antonigade 3 benyttes. Du kan ligeledes kører ind af indgangen ved Gammel Mønt 1-3. Hvis du vil aflevere en bil, og der er optaget på alle GreenMobility pladser, kan du aftale med Jeudan personalet hvor du stiller bilen i stedet.

  Porten er lukket mellem 21.30 og 06.00, og hotspottet kan ikke benyttes i dette tidsrum, hvorfor vi i stedet henviser til Hotspot Magasin du Nord som ligger ca. 150 meter derfra.

  Adressen er Gammel Mønt 1-3, 1117 København K – lige ved Strøget og Illum.

  Pladserne er afmærket med “Reserveret til GreenMobility” skilte.

 • Hotspot ved Kvæsthusmolen/Sankt Annæ Plads

  Hotspot pladserne ligger på øverste niveau i Jeudan parkeringshuset ved Kvæsthusmolen/Sankt Annæ Plads. Pladserne finder du lige ved nedkørslen på øverste niveau. Såfremt der ikke er flere ledige GreenMobility parkeringspladser, parkeres bilen på en anden plads. Bemærk, at der kan være udfordringer med mobildækning i visse dele af kælderen hvis du bevæger dig væk fra GreenMobility pladserne.
  Pladserne er afmærket med “Reserveret til GreenMobility” skilte.

  Adressen er Sankt Annæ Pl. 31, 1250 København K – lige ved Nyhavn, Ofelia Beach, Amalienborg, Skuespillerhuset og overgangen til Papirøen.

  Pladserne er afmærket med “Reserveret til GreenMobility” skilte.

 • Hotspot ved Dronningens Tværgade

  Hotspot pladserne findes i bunden af gården foran Bilrenseriet. Fortsæt ligeud 20 meter i stedet for at dreje ind i Jeudan p-huset. Såfremt alle GreenMobility pladser er optaget, kan bilen køres ind i parkeringshuset hvor den parkeres på første ledige plads.

  Adressen er Dronningens Tværgade 4, 1302 København K. Her er du tæt på shopping, Nyhavn og Amalienborg.

  Pladserne er afmærket med “Reserveret til GreenMobility” skilte.

 • Hotspot ved Nyropsgade

  Hotspot pladserne findes i Q-park parkeringskælderen niveau -1 lige ved nedkørslen. Portene er åbne i tidsrummet 06-19, og hvis du kommer udenfor dette tidsrum skal du benytte nedgangen ved Sixt kontoret og benytte opkaldsknappen til at ringe til op til Q-parks vagt for at få adgang.

  Gå ned til niveau -1 og ring vagten op igen ved hjælp af opkaldsknappen ved bomanlægget for at blive lukket gennem porten og ud til mellemgangen hvor bilerne holder. Udkørselsporten åbner automatisk. Hvis du skal aflevere en bil og alle pladserne er optaget, kan du parkere på en anden plads i mellemgangen.

  Adressen er Nyropsgade 42 1602 København V – Tæt på Vesterport station, Tivoli, Bremen, Imperial, Palads og Wallmanns Cirkusbygningen.

  Pladserne er afmærket med “Reserveret til GreenMobility” skilte.

 • Hotspot ved Kastrup Lufthavn

  Hotspot pladserne finder du ved i parkeringshuset P7 ud mod Spidsvej. Her fra har du få minutters gang til eller fra Terminal 3.

  Når du skal ind og ud af parkeringshuset, skal du bruge parkeringskortet fra kortholderen i bilens handskerum. Dine parkeringspladser finder du i P7 på level 0. Hvis du skal aflevere en bil og der ikke er ledige pladser, kan du parkere på en anden plads i parkeringshuset i nærheden af GreenMobility pladserne.

  Pladserne er afmærket med “Reserveret til GreenMobility” skilte.

 • Hotspot ved Israels Plads

  Hotspot pladserne findes på øverste niveau af Q-parks parkeringsanlæg ved Nørreport. Drej skarpt til højre umiddelbart efter indkørslen for at finde pladserne. Hvis du skal aflevere en bil og der ikke er ledige GreenMobility pladser, kan du stille bilen på en anden plads i nærheden.

  Hvis du skal afhente en Bybil, kontakt da Q-parks vagt via opkaldsknappen ved døren og oplys, at du skal afhente en GreenMobility bil hvorefter de åbner dørene for dig. Ved udkørsel benyttes ligeledes opkaldsknappen på bomanlægget til at ringe til Q-parks vagt som herefter åbner bommen.

  Adressen er Israels Pl. 1, 1361 København K – lige ved Torvehallerne, søerne og et væld af videre transport muligheder fra Nørreport St.

  Pladserne er afmærket med “Reserveret til GreenMobility” skilte.

 • Hotspot ved Magasin du Nord

  Kontakt Q-Parks vagt via opkaldsknappen ved døren og oplys, at du skal afhente en GreenMobility bil.

  Hotspot pladserne findes på øverste niveau. Du forlader hotspottet ved at foretage opkald til Q-parks vagt via opkaldsknappen ved bomanlægget.

  Bemærk, at der kan være dårlig mobildækning på hotspottet og dermed længere responstider på oplåsning af bil og afslutning af tur end normalt. Hvis du skal aflevere en bil og alle pladserne er optaget, kan du parkere på en anden plads i parkeringshuset.

  Adressen er Bremerholm 2 1069 København K – lige ved Strøget, Kongens Nytorv og Det Kgl. Teater.

  Pladserne er afmærket med “Reserveret til GreenMobility” skilt.

 • Hvad er batteriets rækkevidde?

  Ved blandet kørsel har Renault Zoe en rækkevidde på mellem 100-130 km.

 • Hvor finder jeg sædevarmen?

  Du finder knappen til sædevarmen på siden af gearboksen ved dit ben, som afbilledet herunder.

  screen-shot-2016-11-01-at-12-16-59

 • Kan jeg tage en Bybil direkte fra gaden?

  Du kan sagtens tage en Bybil direkte fra gaden uden at reservere den på forhånd.

  Når Bybilen er ledig, vil du kunne se den i din app og displayet i forruden vil lyse grøn ved ”Ledig”. Du skal være opmærksom på, at der kan være en responstid på et par sekunder inden du kan låse Bybilen op på app’en.

  Er Bybilen allerede reserveret af en anden bruger, vil du ikke kunne reservere den og du vil ikke kunne se den i app’en. Displayet i forruden vil i det tilfælde lyse gul ved ”Reserveret”.

  Er Bybilen ude af service, vil displayet i forruden lyse rød ved ”Optaget” og du vil ikke kunne se den i app’en. Vi sætter en Bybil ude af service i tilfælde af, at den skal sættes til opladning eller serviceres.

  Nedenstående ser du det display, som du finder i Bybilens forrude.

 • Hvilke betalingskort kan jeg anvende?

  Du kan både anvende Mastercard, Visa og Visa/Dankort til registrering og betaling. Vi arbejder på, at du også snart kan anvende Dankort.

 • Hvad sker der hvis en Bybil jeg har kørt i og afsluttet turen får en parkeringsbøde?

  Hvis du har fulgt de anvisninger, der står i parkeringsguiden på linket her, vil du ikke blive holdt ansvarlig for eventuelle parkeringsafgifter, som bliver pålagt efter din lejeperiode.

 • Hvad er Hotspots?

  Hotspots er parkeringspladser hos udvalgte samarbejdspartnere og i parkeringshuse rundt om i byen. Her er der stor sandsynlighed for at finde en Bybil, og samtidigt vil det være nemt at parkere her igen. Hotspots vil kunne ses i Din Bybil app’en.
  Se vores Hotspots muligheder her.

 • Må jeg køre uden for Zonen?

  Du kan sagtens køre ud af Zonen, du kan bare ikke afslutte din tur, før du er tilbage. Så snart du kommer uden for Zonen, vil bilen selv fortælle dig det via en stemme og et lille rødt lys ved bakspejlet.

 • Hvad gør jeg, hvis der er meget lidt strøm på batteriet?

  Som udgangspunkt vil vi hos GreenMobility altid sørge for, at bilen oplades så snart batteriets rækkevidde når under 15 km. Hvis du i løbet af din tur når under denne grænse, fortsætter du naturligvis blot til din destination, hvis det er muligt. Planlægger du alligevel at parkere på en elbilsplads med en ladestander, er du selvfølgelig meget velkommen til at sætte bilen til opladning, så den er hurtigere klar til næste bruger.

  Vær dog opmærksom på, at hvis du kører bilen, helt tør for strøm skal bilen bugseres. Bugsering er en ekstra regning på 2500 kr. jf. vores betingelser.

 • Skal jeg hente og aflevere Bybilen ved en ladestander?

  Det er ikke et krav, at du henter og afleverer Bybilen ved en ladestander. Du vælger blot den bybil der er lettest for dig at afhente. Når du er færdig med din tur, skal du bare parkere bilen inde i vores Zone og ikke nødvendigvis ved en ladestander. Der er ingen faste parkeringspladser.

 • Hvordan frakobler jeg bilen fra en ladestander?

  Du frakobler ladekablet fra Bybilen ved at trykke på nøglens ladestik-ikon eller på kontakten med ladestik-ikonet til venstre for bilens rat. For at frigøre ladekablet fra ladestanderen holdes opladningskortet, der findes i kortholderen i bilens handskerum, over ladestanderen.

 • Hvordan oplader jeg Bybilen?

  Når du har parkeret bilen ved ladestanderen, åbner du ladeporten, der sidder foran på Renault Zoe’en, ved at trykke på knappen med ladestik-ikonet ved førerens venstreside. Herefter monteres ladekablet, der ligger i bilens bagagerum, i både bilen og ladestanderens ladeport. Den blå ende skal ind i bilen og den sorte i ladestanderen.
  For at åbne ladeporten til standeren, skal du bruge et opladningskort fra E.ON. Kortet sidder i Bybilens kortholder i handskerummet. Du holder kortet over standeren og venter til porten åbner. Når kablet er placeret i bilen og i standeren begynder opladning. Turen kan ikke afsluttes, før opladningskortet igen er placeret i bilens kortholder.

  Læs mere om Eon her: https://www.eon.dk/

 • Er det tilladt at ryge i Bybilerne?

  Det er ikke tilladt at ryge i Din Bybil af hensyn til både sikkerheden under kørsel og til andre brugere. Ryger du alligevel i bilen, vil du blive opkrævet et særskilt gebyr for ekstra rengøring af bilen på 2500 kr.

 • Hvor finder jeg den nærmeste ladestander?

  For at finde den nærmeste ladestander bruger du bilens navigationssystem. Det er dog kun EON ladestander du kan benytte. En ladestander vises i kortet ved et ladekabel-ikon, og ved at trykke på den ønskede stander, får du muligheden for at trykke “naviger derhen”. Herefter navigere Din Bybil dig derhen via den korteste rute.

  Find nærmeste Eon ladestander her: http://www.eon.dk/privat/strom-til-din-elbil/oversigt-ladepunkter.html

 • Hvor kan jeg se rækkevidden på batteriet?

  I bilens instrumenthus fremgår det, hvor mange km der er tilbage på batteriet. Du kan også se i app’en, når du reservere bilen, hvor meget strøm der er på Bybilen.

 • Hvad sker der hvis mobilen løber tør for strøm under kørsel?

  Hvis din mobil løber tør for strøm, kan du benytte kaldeknappen i Bybilen til at kontakte vores kundeservice team. De kan via bilens computer afslutte turen for dig og låse bilen når du er nået frem til din destination.

 • Findes der Bybiler med barnesæde eller trækkrog?

  Der er barnesæde i lidt over 1/3 af bilerne, og vi arbejder i øjeblikket på en løsning for at synliggøre hvilke.

  Hvis du får en Bybil uden et børnesæde har vi sørget for, at du altid kan komme forbi vores kontor eller en af vores nedenstående samarbejdspartnere i åbningstiden og hente et børnesæde.

  – GreenMobility, Hillerødgade 30A, 2200 København N (Alle hverdage kl. 06.00-18.00, lørdage kl. 09.00-15.00 og søndage kl. 12.00-17.00)
  – Sixt, Nyropsgade 42, 1602 København V (Alle hverdage kl. 8.00-18.00, weekender kl. 8.00-14.00 og helligdage kl. 8.00-12.00)
  – Sixt, Terminal 3 i Københavns Lufthavn, 2770 Kastrup (Mandag til søndag kl. 7.00-23.00 og helligdage kl. 7.00-23.00)
  – Bilrenseriet, Dr. Tværgade 4, 1302 København K (Mandag til torsdag kl. 8.00-16.30 og fredag kl. 8.00-15.00)

  Du kan læse meget mere om børn i Din Bybil på bloggen og bl.a. se en manual.

  Det er desværre ulovligt at montere trækkrog på elbiler.

 • Må jeg sætte tagbøjler, cykelstativ, snekæder eller andet udstyr på Bybilerne?

  Nej, det er ikke tilladt at sætte nogen form for ekstraudstyr på din Bybil, da dette kan forsage skader.

 • Hvad hvis jeg vil parkere undervejs uden at afslutte turen?

  Du kan sagtens parkere og forlade din bil undervejs, blot vær opmærksom på at du betaler minutprisen indtil at du afslutter turen i app’en. I bilens handskerum finder du i kortholderen bilens fysiske nøgle, den tager du blot med og låser bilen på almindelig vis. Nøglen skal returneres til kortholderen efter brug, og du kan ikke afslutte din tur uden at den er på plads igen.

 • Hvordan afslutter jeg min tur?

  Du afslutter din tur via app’en. Når du er steget ud af bilen og har lukket døren trykker du “Afslut tur”. Du vil efterfølgende modtage et resume af din tur på email og beløbet bliver trukket automatisk på dit kort.

  Du skal dog være opmærksom på følgende, når du afslutter din tur: at ladekablet er placeret i bilens bagagerum medmindre, den er sat til opladning, at parkeringsbremsen i bilen er trukket, at alle vinduer og døre er forsvarligt lukket og låst, og at du efterlader bilen i samme stand, som da du startede din tur.

 • Hvordan reserverer jeg min Bybil?

  Du reserverer Din Bybil i app’en. Når du er logget ind, kan du på et kort se, hvilke Bybiler der er tættest på dig og reservere den. Du har herefter 30 minutter til at komme hen til din reserveret Bybil, ellers udløber reservationen. Du kan sagtens reservere den samme Bybil, som du netop har afsluttet en tur i, såfremt det passer bedst ind i dit gøremål. En reservation er altid gratis.

 • Hvordan starter jeg min tur?

  Når du ankommer til bilen, åbner du den via Din Bybil app’en, og så påbegynder du din tur. For at kunne bruge Din Bybil, skal du have en gyldig reservation. Når du åbner app’en på din Smartphone, skal du vælge “Reserver” og så klikke på “Lås op”, når du er ved Bybilen.

 • Er det tilladt, at andre bruger mit GreenMobility medlemskab og kører bilen?

  Dit medlemskab er personligt, og det er derfor kun dig der har reserveret bilen der må køre den, da forsikring i tilfælde af skader og uheld ellers vil frafalde.

 • Hvor er Zonen?

  Zonen er der, hvor du frit kan starte og afslutte din tur. Zonen dækker i første omgang København, Frederiksberg og Gentofte kommune. Vi vil løbende lytte til brugernes ønsker og udvide Zonen herefter. Allerede nu vil det være muligt at starte og afslutte en tur ved Københavns Lufthavn, mod et gebyr på 29 kr.

Support telefon

Har du brug for hjælp?

Kunne du ikke finde svaret på dit spørgsmål her?
Giv os et kald. Vi er her for at hjælpe dig.